Sälja bostad i Djursholm

Djursholm är en kommundel som brukar betraktas som ett mycket exklusivt bostadsområde och har några av Sveriges dyraste adresser. Kommundelen brukar användas som ett exempel på typiskt överklassamhälle och har historiskt sett haft invånare som är högre tjänstemän, akademiker, konstnärer och författare.

När man ska sälja sin bostad i Djursholm, börjar man med att kontakta den mäklare man vill anlita.

Det finns gott om lokala fastighetsförmedlingar som kan hjälpa med försäljningen av villa eller bostadsrätt. Ett exempel på en utmärkt mäklarfirma är Vincent Forssbeck, som profilerar sig som Danderyds mest anlitade mäklare och har god lokalkännedom i samtliga av kommunens delar.

Tillsammans med mäklaren kommer man sedan överens om hur marknadsföringen av bostaden ska gå till och om några förändringar behöver göras till bostaden innan försäljning. Många av Djursholms villor är kulturmärkta, så det behöver man kontrollera noga innan eventuella renoveringar.

Eventuell homestyling sker innan fotografering och visning av bostaden.

För en spekulant som överväger att köpa en bostad i Djursholm kan det vara intressant, och ibland rent av väsentligt, att få bakgrundsinformation om orten. Det är trots allt inte bara bostaden i sig som attraherar spekulanter, utan det är miljön och atmosfären.

Att bostadsorten erbjuder den typ av nödvändigheter som passar köparen kan öka försäljningens slutsumma väsentligt.

Nedanstående information tar upp några av de detaljer som gör Djursholm till en attraktiv bostadsort. Bra att veta för både säljare och köpare.

Kommunikationer

Motorvägen E18 löper genom Danderyd och tunnelbanestationerna Danderyds sjukhus och Mörby centrum finns i kommunen, den sistnämnda är ändstation för röda linjen.

Roslagsbanans Näsbyparkslinje går genom Danderyds kommun och Djursholm. Roslagsbanan har flera stationer längs vägen.

Djursholms historia

Djursholm har anor långt bak i tiden och namnet nämns första gången under första halvan av 1400-talet. Då syftades det på halvön Gamla Djursholm, som är den södra udden i Germaniaviken.

På 1500-talet byggdes det nuvarande Djursholms slott och i slutet av 1800-talet köptes Djursholmsgodset och slottet av Djursholm AB.

Djursholm AB är villabolaget som började bygga den villastad som idag ses som typiskt för Danderyds kommundelar. Mellan 1890-talet och 1910-talet anlades villastaden Djursholm.

Byggnaderna i Djursholm är exklusiva och unika. Tomterna är stora och ofta sjönära med en egen brygga intill vattnet.

Flera av villastadens ursprungliga villor är fint bevarade och av kommunen kulturmärkta. Bland de intressanta och vackra villorna finns Villa Tallbacken, Laurinska Villan och Villa Ransäter.

Strategier att ta till

Det finns många olika strategier att ta till när det kommer till budgivning. Olika strategier fungerar för olika personer och det kan vara bra att vara medveten om för- och nackdelarna med olika metoder – både så att man själv känner sig trygg i budgivningen och för att man ska få en uppfattning om hur de andra spekulanterna gör.